Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Svømmekurs i bassengInformasjon hentet fra Asma og Allergiforbundets nettside
Dato publisert: 20.08.2008 Sist oppdatert: 20.08.2008

Kan vi delta på svømmekurs i vanlig basseng med vår datter på fire med diagnosen infeksjonsutløst astma?

Vi har en datter på vel 4 år som har fått diagnosen infeksjonsrelatert astma. Vi gikk på babysvømming med datteren vår i halvannet år, men har holdt henne unna bassenger etter at hun fikk diagnosen astma. Nå har vi lyst til å begynne å svømme igjen med med begge barna (sønn på 2 år uten astma) og forhåpentligvis lære dem å svømme.

Kan vi delta på svømmekurs i vanlige bassenger, eller er dette ikke tilrådelig? Vår datter blir stadig bedre av symptomene – det ser ut til at hun “vokser det av seg” etter hvert som luftveiene blir større. Kan du evt anbefale noen bassenger i Oslo som er bedre for oss enn andre?
Legen svarer:

I utgangspunkt vil jeg si at all fysisk aktivitet som ikke gir umiddelbare problemer, er bra for både henne og broren. Leking og etter hvert svømming er helt topp. Det eneste vi vet kan være et problem er når bassenget er sterkt klorert og ventilasjonen er dårlig. Etter at Nadderudhallen ble modernisert ser den ut til å være bra. Hva Oslo med sin såkalte dårlige økonomi gjør med de bassengene de greier holde åpne, vet jeg dessverre ikke.

Lykke til fra barnelege Thor-Øistein Endsjø
Avbryte babysvømming?
Dato publisert: 10.12.2006 Sist oppdatert: 28.12.2006

Vi har en datter på 1 år og går på baby svømming med henne en gang pr uke. Babysvømmingen varer i en halv time. Jeg leser her at dere ikke anbefaler langvarig opphold i klorbasseng dersom noen i familien har astma.

Jeg har selv fått påvist anstrengelses astma, men er ikke plaget og benytter pr i dag ingen medisiner. Jeg er i god fysisk form og trener jevnlig noe jeg har holdt på med siden jeg fikk påvist astma i ca 15 års alder.

Jeg lurer på om vi bør avslutte babysvømming med vår datter pga av den nevnte risiko for å utvikle astma v opphold i klor basseng?
Legen svarer:

Her er det nok en liten misforståelse. Spesielt ved kraftig fysisk aktivitet i klorerte basseng kan enkelte utvikle astma plager. I basseng beregnet på spedbarn/småbarn benyttes relativt lite klor og jeg har overhodet ingen motforestilliner til babysvømmingen. Snarere tvert imot. Barna får et fantastisk forhold til vann og motoriske ferdigheter blir utviklet på en fin måte. Lykke til!!

Vennlig hilsen Thor-Øistein Endsjø


Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Kristine Ruud-Pedersen, Swimming Kids